your ads here

advertisement

Home » Despre noi

„O sticlă de vin conţine mai multă filozofie în ea decât orice alta carte din lume”   LOUIS PASTEUR

Vinuri Romanesti si de import la cel mai bun pret din online.

Să începem cu începutul…. Ce este vinul?
Vinul este o băutură alcoolică produs din struguri fermentaţi (dar poate fi produs şi din alte fructe). Fără zaharuri, acizi sau alţi aditivi, fermenţii strugurilor, precum drojdia, transformă fructele în etanol şi dioxid de carbon. În prezent, peste 250.000 de tipuri de vin sunt oferite spre vânzare.

De ce vinurile au gusturi diferite?
Mulţi factori influenţează aroma unui vin, însă principalul este tipul de struguri folosit. Există foarte multe soiuri de struguri şi fiecare oferă o altă aromă vinului. Totodată, contează solul în care cresc strugurii, tipul butoaielor în care este ţinut vinul la fermentat, dar şi mulţi alţi factori.

Fructul
Cel mai simplu mod de a descrie un vin este cu ajutorul fructului de care vă aduce aminte. Adulmecaţi vinul. Detectaţi un fruct anume? Acest detaliu vă va ajuta să identificaţi vinul. Spre exemplu, dacă beţi un vin roşu şi are o aromă de cireşe şi ciocolată, cel mai probabil beţi un Pinot Noir. Dacă beţi un vin alb, acelaşi tip de vin poate avea o aromă de lămâie şi grapefruit sau să miroasă puternic a pară sau piersică.